Osnovne pripreme za ugradnju

Omekšivači vode najčešće se postavljaju na "ulaz" vode u objekat, iza vodomera a ispred svih potrošača. Manji omekšivači namenjeni samo jednoj prostoriji ili jednom uređaju postavljaju se tamo gde je najzgodnije.

Omekšivači vode se u većini slučajeva pozicioniraju u posebnu prostoriju koja i inače služi za instalacije poput grejanja, vodovoda i sl.

Omekšivači se ne ugrađuju u šaht, ispred kuće, u prostorije koje zimi mogu da zalede, odnosno u prostorije koje imaju previsoku temperaturu.

Preporučujemo da se na poziciji ugradnje napravi "zaobilaznica" - By Pass sa 3 ventila koji omogućava "zaobilaženje" omekšivača u slučaju redovnog servisa ili zastoja u radu.

Primer 1 - By Pass

PRIPREMA ZA UGRADNjU

Na lokaciji na kojoj oprema za omekšavanje vode treba da se pozicionira prvo treba izvršiti pregled i ustanoviti nekoliko važnih parametara. Osnovna stvar je da li se cevi na koje oprema treba da se montira vode ili ne, ustanoviti koji je prečnik cevi (1", 3/4...), koje cevi su korišćene na postojećoj instalaciji (ppr, pvc, okiten, rehau, bakar isl.), izmeriti pritisak vode u cevima i odrediti tvrdoću vode adekvatnom metodom. Po potrebi, ukoliko je pritisak prejak, treba ga regulisati prigušnim ventilom na MAX 4.5-5.0 BAR.

U većini slučajeva na lokaciji neophodno je izvršiti nekoliko operacija da bi oprema za omekšavanje vode mogla da se montira. Najčešće treba "preseći" dovodnu cev, ubaciti dva "T" komada sa BY-PASS ventilom i izvući dve linije na poziciju na koju uređaj treba da se postavi. Radi bržeg i jednostavnijeg završetka ove faze, HYDROLUX vašem lokalnom vodoinstalateru priprema grafički prikaz, šemu i pismene instrukcije za obavljanje ovog posla. U slučaju potrebe, komunikacija sa servisnom službom obavlja se u realnom vremenu putem telefona, VIBER-a, SKYPE-a.

Neophodne pripremne radnje podrazumevaju izlazak na teren, sagledavanje tehničkih aspekata za ugradnju opreme za omekšavanje vode, izradu projekta i pripremu ponude, kao i dodatne radnje oko eventualnih prepravki na lokaciji koje bi omogućile ili eventualno pojednostavile proces ugradnje.

Pošto su sve pripremne radnje obavljene, servisna služba Hydrolux izvršava dostavu, montažu i puštanje u rad opreme. Na licu mesta se programira kontroler na osnovu parametara na likaciji, kao i izvršava provera sistema i obuka klijenta. U slučaju da kijent nije u mogućnosti da obezbedi rezidentnog vodoinstalatera, Hydrolux je osposobljen za sve vrste hardverskih zahvata na instalacijama..

Omekšavanje vode One Stop Shop

Primer 2 - By Pass

Primer 3 - By Pass


UKOLIKO SE OPREMA SPAJA NA BUNARSKU PUMPU, BY PASS SE POZICIONIRA IZA EKSPANZIVNE POSUDE !

KANALIZACIONI PRIKLJUČAK

Povezivanje odvoda sa kanalizacijom vrši se fleksi ili krutom vezom, u zavisnosti od aplikacije, može se koristiti bilo koji kanalizacioni priključak poput odvoda u podu, sifona sa posebnom šelnom, ili namenski napravljene odvodne linije.

PREPORUČENO JE DA KANALIZACIONA LINIJA BUDE FI 40


MINIMUM ZAHTEVA ZA UGRADNjU

  • Optimalni pritisak za rad uređaja je 2 - 5 BAR
  • Ulazno/Izlazni priključak: 1", 3/4" (col)
  • Prethodno obezbeđeni BY-PASS ventili sa spoljnim navojem
  • Kanalizacija - Priključak na kanalizacioni odvod fi 40
  • Priključak za struju 220-230V, 50-60Hz
  • Prostorija predviđena za instalaciju opreme zaštićena od spoljašnjih uticaja i temperaturnih ekstrema.

GDE SE OMEKŠIVAČ NE POSTAVLJA

Omekšivač vode se instalira na ulazu vode u kuću. Omekšivači vode se NE UGRAĐUJU u šaht, van kuće, ili u prostorijama gde nema dostupnih instalacija kao što su PRIKlJUČAK ZA STRUJU 220V, KANALIZACIONI ODVOD i PRISTUP DOVODNOJ LINIJI VODE SA PRIKLjUČCIMA IZMEĐU KOJIH SE UREĐAJ SPAJA.

Ugrađena oprema mora biti zaštićena od smrzavanja, radijacije i toplote. Samu instalaciju trebalo bi da izvede lice sa iskustvom. Ukoliko želite da razdvojite TVRDU I MEKU vodu, potreban je odvojen sistem cevi za hladnu vodu. Postrojenje mora biti instalirano na sobnoj temperaturi od + 5 do + 40°C. Temperatura sirove ulazne vode ne sme da pređe vrednost od + 30°C. Oprema ne sme da se instalira u prostoriji u kojoj ima prašine ili vlage.

Ugradnja aparata za omekšavanje vode ne podrazumeva prekrajanje vaše postojeće kućne instalacije, bušenje zidova ili sečenje cevi i postavljanje "portova" za insertovanje samog omekšivača. Naša servisna služba je osposobljena za takve radove, ali njen prevashodni zadatak je da izvrši isporuku, spajanje na pripremljene kontakte, programiranje procesora za regeneraciju i obučavanje klijenta kako da koristi aparat. Šemu za pripremne radnje možete preuzeti od nas u PDF formatu, a svaki iskusan vodoinstalater će lako i jeftino izvršiti potrebne izmene na vašoj kućnoj instalaciji. U slučaju da niste u mogućnosti da angažujete treće lice, naši serviseri obaviće pripremne radnje po važećem cenovniku.


BRING YOUR WATER BACK TO NATURE

pozovi